12 от Лицата на Гейминга

Дванадесет изявени български журналисти представят историите на дванадесет личности успяли в различни сфери и ролята на видео игрите в живота им. 

Проектът “12 от лицата на гейминга” среща дванадесет изявени български журналисти, които ще представят историите на дванадесет личности и ролята на видео игрите в живота им.

В определението “геймър” се припознават хора, които образуват изключително пъстра палитра от личности в съвременното българско общество. Хора с различни призвания и професии, но с общ интерес – видео игрите.

Различни по:

  • Възраст – от деца, които страстно бродят из виртуалните светове, до хора в своята житейска “есен”, които играят класически игри на телефоните или компютрите си.
  • Занимания – ученици, студенти, предприемачи, учени, експерти, спортисти, академици, хора на изкуството – във всяка една група и прослойка на обществото
  • Отдаденост – от запалени геймъри, които прекарват средно по 6 и повече часа на ден играейки, до фенове, които вече не “цъкат” активно, а са избрали да гледат други как го правят
  • Мотивация – от дейност за разтоварване и разтуха, през битки “на живот и смърт” във виртуалните светове, до професионален състезателен гейминг с наградни фондове от десетки милиони долари

Според данни на различни утвърдени източници над 40% от населението на планетата земя играе активно игри, а сред родените след 1980 година, т. нар. “Милениали” и “Поколение Z”, видео игрите са най-популярното занимание в свободното време.

В своята първа инициатива движението #гудгейм ще представи част от пъстрата палитра “геймъри” в България. Избрахме хора с различни житейски път и професии, за които видео игрите имат съществена роля.

Вярваме, че срещата с тях ще бъде любопитна и вдъхновяваща, а, надяваме се, и полезнa!

ПРОЕКТ НА

Ако геймингът и знанието са близки до сърцето ти, запиши се за нашия нюзлетър, за да бъдеш информиран за бъдещи проекти и кампании в подкрепа на смислени каузи!