Objective: Подкрепи достъпа до знания и умения в България

В послените месеци на 2021, #гудгейм започна първата си благотворителна кампания в подкрепа на prepodavame.bg – платформа за “Заедно в Час” за ресурси, уроци и източници, които помагат на българските учители да създадат интересни, увлекателни и качестени уроци в класните си стаи.

Main Quest: фондонабиране за prepodavame.bg

Целта ни беше да наберем 30 000 лв. Успяхме да достигнем 19 172 лв (почти 2 от 3 звезди, следващия път ще си подобрим final score-a) в рамките на 2 онлайн събития:
четвъртия Български Гейминг Маратон и
72 75-часовия благотворителен лайвстрийм #гудгейм спринт

Български Гейминг Маратон

На 19/12/21, 42 от най-известните геймъри в България се включиха в Българският Гейминг Маратон – онлайн фестивал с фокус върху видео игрите.

Декемврийското издение беше в подкрепа на #гудгейм, и събра над 197 000 уникални зрители.

#гудгейм спринт

От 28ми до 31ви януари над 60 стриймъри, професионалисти от гейминг индустрията и известни личности участваха в 75-часовият благотворителен стрийм, който беше излъчван в над 25 канала на 3 платформи – Twitch, Facebook и YouTube, и достигна над 84 000 уникални зрители

Side Quests & Achievements:

1 100+

едновременни зрители на Гейминг Куиз без Име – кулминацията на Mаратона!

280 000+

уникални гледания общо от двете събития!

89

Пъти събитията бяха отразени в медиите, давайки гласност на каузата ни.

Тhe party: нашите съмишленици

Quest Rewards: 3 игри за първите 500 дарили

Първите 500 души подкрепили каузата, независимо от размера на сумата на дарение, получиха от Haemimont Games, Creative Assembly, и ZenArt като подарък техните игри: Victor Vran, A Total War Saga: TROY, & Zen Universe след края на събитието.

Организациите, които ше присъединиха към нас:

PlayStation България

www.playstation.com/bg-bg/

Заедно с един от световните лидери в конзолната индустрия, тествахме лимита на Playstation 5, като играхме някои нови заглавия като Ratchet & Clank и The Matrix Awakens

Ozone.bg

www.ozone.bg

Ozone.bg е онлайн магазин, посветен на развлеченията и поп-културата. С тяхна помощ, организирахме сегмент за настолни игри, процент от продажбите за които отиде към каузата на #ГудГейм.

Creative Assembly Sofia

www.creative-assembly.com

Creative Assembly е българска компания, позната най-вече със сагата Total War. Копия на играта им Total War Saga: TROY бяха предоставяни на първите 500 души, подкрепили каузата!

ZenArt

zenartvr.com

Зен Арт е българска компания, която се специализира в правенето на сприращи дъха 3D изживявания във виртуалната реалност. Първите 500 души, които подкрепиха каузата получиха Zen Universe като подарък!

Хемимонт Геймс

www.haemimontgames.com

Хемимонт Геймс е българска компания, създатели напървата българска компютърна игра – стратегията ЦарКопия на играта им Виктор Вран бяха предоставяни на всеки, подкрепил каузата!

Български Гейминг Маратон

www.gamingmarathon.bg

Българският Гейминг Маратон е онлайн фестивал, посветен на гейминг обществото у нас. На 19 декември 2021 г., 42-ма стриймъри и създатели на гейминг съдържание в България играха в подкпрепа на “Заедно в час” и prepodavame.bg

Благодарим за подкрепата!

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ НА

Ако геймингът и знанието са близки до сърцето ти, запиши се за нашия нюзлетър, за да бъдеш информиран за бъдещи проекти и кампании в подкрепа на смислени каузи!