ДАБЕ

Дебъгване на Актуалния Бългаски Език

Дебъгване

Откриваме и отстраняваме грешките, или така наречените бъгове, от системата на българския език, за да работи като високотехнологичен софтуер/за да работи правилно. Този процес се нарича дебъг.

Актуалния

Всяка система се развива и надгражда. Това я прави работеща. Ако тя остава непроменена, няма как да посреща новите предизвикателства, които се изправят пред нея. Актуалността е единственият начин тя да оцелее. Така е и с езика ни.

Български

Неговата фундаменталнотост е това, което му дава стойност. Неговото бъдеще, обаче, зависи от способността му да се адаптира към новите нужди на обществото.

Език

Той е алгоритъмът, чрез който предаваме всяко чувство, емоция и информация, която възниква в ежедневието ни. Новите нужди на всяка ново поколение налагат и новите инструменти, които езикът адаптира, включва и използва.

Ако сте рейджвали или гличвали, с проекта ДаБЕ отправяме предизвикателство към вас – споделете вашата гейминг дума и разкажете какво означава тя. Ако пък не, не садвайте, ние ще ви помогнем да дебъгнете речника си и да го обогатите с някои от съвременните думи, които са тук, за да останат. Целта ни е проста – да свържем поколенията и да им помогнем да се разбират, като дадем гласност на гейминг думите, без които поколението Y, Z или пък Alpha не могат.

Съмишленици

Main Quest: фондонабиране за prepodavame.bg

Критвам

Употребява се когато дадено действие има неочаквано голям ефект – в позитивен или негативен аспект.

Нууб

На 19/12/21, 42 от най-известните геймъри в България се включиха в Българският Гейминг Маратон – онлайн фестивал с фокус върху видео игрите.

Критвам

От Critical hit. Употребява се когато дадено действие има неочаквано голям ефект – в позитивен или негативен аспект.

Рейджвам

На 19/12/21, 42 от най-известните геймъри в България се включиха в Българският Гейминг Маратон – онлайн фестивал с фокус върху видео игрите.

Фармя

От 28ми до 31ви януари над 60 стриймъри, професионалисти от гейминг индустрията и известни личности участваха в 75-часовият благотворителен стрийм.

ПРОЕКТ НА

Ако геймингът и знанието са близки до сърцето ти, запиши се за нашия нюзлетър, за да бъдеш информиран за бъдещи проекти и кампании в подкрепа на смислени каузи!